Приказ основних података о документу

dc.creatorŠefer, Dragan
dc.creatorRadulović, Stamen
dc.creatorMarković, Radmila
dc.creatorGrdović, Svetlana
dc.date.accessioned2023-11-22T09:44:43Z
dc.date.available2023-11-22T09:44:43Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-86-80446-17-2
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/3368
dc.description.abstractOsnovna svrha korišćenja aditiva u hrani za životinje je očuvanje zdravstvenog stanja i poboljšanje proizvodnih performansi životinja. S obzirom da u savremenom načinu uzgoja, životinje nemaju dovoljno razvijenu prirodnu otpornost protiv različitih patogena, izazivača bolesti, poslednjih godina se u stočarsku proizvodnju uvode brojni komercijalni aditivi biljnog porekla koji su dobro prihvaćeni od strane potrošača zbog prirodnog porekla i bezbedne upotrebe. Među njima, prečišćena lignoceluloza predstavlja pronutritivnu materiju koja utiče na viskozitet crevnog sadržaja, povećavajući time resorpciju hranljivih materija, a smanjujući broj patogenih bakterija u tankom crevu.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherBeograd : Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učilasr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceXXXIX Seminar za inovacije znanja veterinara, Beograd, 2018sr
dc.subjectaditivisr
dc.subjectcelulozasr
dc.subjectlignocelulozasr
dc.subjectnepreživarisr
dc.titleSavremeni pristup korišćenju celuloze u ishrani nepreživarasr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.spage73
dc.citation.epage80
dc.description.otherZbornik predavanjasr
dc.identifier.fulltexthttp://veterinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/10030/bitstream_10030.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_3368
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу