Претраживање
Приказ резултата 1-10 од 1237
Uzorkovanje tkiva za dijagnostiku TSE u zemlji sa statusom zanemarljivog rizika
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, 2020)
Transmisivne spongiformne encefalopatije (TSE) su neurodegenerativna oboljenja životinja i ljudi koja se karakterišu nakupljanjem izmenjenog oblika prionskog proteina (PrPres) u mozgu. Asimptomatski
period može trajati i ...
GRAMON baza podataka: Desetogodišnja merenja specifične aktivnosti berilijuma-7 u vazduhu
(Institut za nuklearne nauke „Vinča“Društvo za zaštitu od zračenja Srbije i Srne Gore, 2023)
U radu je predstavljena novoformirana baza podataka GRAMON (Ground Air Radioactivity Monitoring) koja sadrži rezultate merenja radioaktivnosti u vazduhu na sedam lokacija: Beograd (Srbija), Ljubljana i Krško (Slovenija), ...
Sadržaj NaCl u mekim sirevima - aspekt bezbednost i zdravlje ljudi
(Univerzitet u Beogradu, 2018)
New scientific challenges - the possibilities of using selenium in poultry nutrition and impact on meat quality
(Iop Publishing Ltd, Bristol, 2017)
Physiological stress is one of many concerns facing modern broiler production. In conditions when birds are exposed to stress, supplementation of selenium, which is a crucial glutathione peroxidase enzymatic cofactor, ...
Antibiotic resistance of autochthonous potential probiotic bacteria
(Novi Sad : Institute of Food Technology, 2014)
Pravci razvoja ribarstva Srbije i politika ribarstva EU
(Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, 2009)
Značaj sposobnosti stvaranja biofilma kod stafilokoka / Importance of ability to form bifilm in staphilococci
(Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, 2019)
Стафилококе се као убиквитарни микроорганизми налазе на кожи људи и животиња, а често колонизује ductus papillaris млечне жлезде музних животиња. Овај микроорганизам, први пут описан пре два века, заокупља пажњу научне ...
Influence of cooling storage on physical and sensory properties of vacuum packed broiler breast meat
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2022)
Meat softening is used in culinary and meat processing, which is the
final part of meat technology. In this way, it is easier to digest meat
in the digestive tract of people. The softening of meat is especially
important ...
Uticaj ishrane na masnokiselinski sastav goveđeg mesa
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2016)
Količina intramuskularne masti i njen masnokiselinski sastav, kao i biološki vredni proteini, mikroelementi i vitamini, predstavljaju ključne faktore koji doprinose hranljivoj vrednosti mesa. Veza između unosa zasićenih ...