Prikaz osnovnih podataka o dokumentu
Quality of breaded fish products on the market
Kvalitet paniranih proizvoda od ribe na našem tržištu
dc.creator | Janjić, Jelena | |
dc.creator | Ivanović, Jelena | |
dc.creator | Popović, Milka | |
dc.creator | Dokmanović, Marija | |
dc.creator | Bošković, Marija | |
dc.creator | Glamočlija, Nataša | |
dc.creator | Šarčević, Danijela | |
dc.creator | Baltić, Milan Ž. | |
dc.date.accessioned | 2020-06-03T13:59:18Z | |
dc.date.available | 2020-06-03T13:59:18Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.issn | 0494-9846 | |
dc.identifier.uri | https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/1257 | |
dc.description.abstract | Breaded fish products and amniotic fluid are acceptable to consumers because of the rapid preparation methods and relatively low prices. These products are marketed frozen. The quality of these products on the market is very variable due to the different quantities of fish and different quantities and ratios of additives used in the preparation of the jacket weight. This is due to the fact that regulations on the quality of these types of products do not define the amount of basic ingredients (fish) or added ingredients. Producers place these products on the market based on product specifications, and consumers are informed about the quality of these products on the basis of the declaration. The aim of this study was to examine the quality parameters of breaded fish products, or squid on the basis of declared data. | en |
dc.description.abstract | Panirani proizvodi od ribe i plodova voda su za potrošače prihvatljivi zbog brzog načina pripreme i relativno niske cene. Ovi proizvodi se u promet stavljaju zamrznuti. Kvalitet ovih proizvoda je na tržištu veoma varijabilan zbog različite količine ribe i različite količine i odnosa dodataka koji se koriste za pripremu obložne mase. To je posledica činjenice da propisi o kvalitetu ove vrste proizvoda ne definišu bliže ni količinu osnovnih sastojaka (ribe) ni dodatih sastojaka. Proizvođači ove proizvode stavljaju u promet na osnovu proizvođačke specifikacije, a potrošači se o kvalitetu ovih proizvoda informišu na osnovu deklaracija. Cilj ovog rada bio je ispitivanje parametara kvaliteta paniranih proizvoda od ribe, odnosno lignje na osnovu podataka iz deklaracije. | sr |
dc.publisher | Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Beograd | |
dc.relation | info:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31011/RS// | |
dc.rights | openAccess | |
dc.source | Tehnologija mesa | |
dc.subject | fish | en |
dc.subject | breaded products | en |
dc.subject | safety | en |
dc.subject | quality | en |
dc.subject | riba | sr |
dc.subject | panirani proizvodi | sr |
dc.subject | bezbednost | sr |
dc.subject | kvalitet | sr |
dc.title | Quality of breaded fish products on the market | en |
dc.title | Kvalitet paniranih proizvoda od ribe na našem tržištu | sr |
dc.type | article | |
dc.rights.license | ARR | |
dcterms.abstract | Докмановић, Марија; Бошковић, Марија; Шарчевић, Данијела; Поповић, Милка; Јањић, Јелена; Ивановић, Јелена; Гламочлија, Наташа; Балтић, Милан Ж.; Квалитет панираних производа од рибе на нашем тржишту; Квалитет панираних производа од рибе на нашем тржишту; | |
dc.citation.volume | 56 | |
dc.citation.issue | 1 | |
dc.citation.spage | 67 | |
dc.citation.epage | 74 | |
dc.citation.other | 56(1): 67-74 | |
dc.citation.rank | M51 | |
dc.identifier.doi | 10.5937/tehmesa1501067J | |
dc.identifier.fulltext | https://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/231/1256.pdf | |
dc.type.version | publishedVersion |