Prikaz osnovnih podataka o dokumentu

Kvalitet paniranih proizvoda od ribe na našem tržištu

dc.creatorJanjić, Jelena
dc.creatorIvanović, Jelena
dc.creatorPopović, Milka
dc.creatorDokmanović, Marija
dc.creatorBošković, Marija
dc.creatorGlamočlija, Nataša
dc.creatorŠarčević, Danijela
dc.creatorBaltić, Milan Ž.
dc.date.accessioned2020-06-03T13:59:18Z
dc.date.available2020-06-03T13:59:18Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn0494-9846
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/1257
dc.description.abstractBreaded fish products and amniotic fluid are acceptable to consumers because of the rapid preparation methods and relatively low prices. These products are marketed frozen. The quality of these products on the market is very variable due to the different quantities of fish and different quantities and ratios of additives used in the preparation of the jacket weight. This is due to the fact that regulations on the quality of these types of products do not define the amount of basic ingredients (fish) or added ingredients. Producers place these products on the market based on product specifications, and consumers are informed about the quality of these products on the basis of the declaration. The aim of this study was to examine the quality parameters of breaded fish products, or squid on the basis of declared data.en
dc.description.abstractPanirani proizvodi od ribe i plodova voda su za potrošače prihvatljivi zbog brzog načina pripreme i relativno niske cene. Ovi proizvodi se u promet stavljaju zamrznuti. Kvalitet ovih proizvoda je na tržištu veoma varijabilan zbog različite količine ribe i različite količine i odnosa dodataka koji se koriste za pripremu obložne mase. To je posledica činjenice da propisi o kvalitetu ove vrste proizvoda ne definišu bliže ni količinu osnovnih sastojaka (ribe) ni dodatih sastojaka. Proizvođači ove proizvode stavljaju u promet na osnovu proizvođačke specifikacije, a potrošači se o kvalitetu ovih proizvoda informišu na osnovu deklaracija. Cilj ovog rada bio je ispitivanje parametara kvaliteta paniranih proizvoda od ribe, odnosno lignje na osnovu podataka iz deklaracije.sr
dc.publisherInstitut za higijenu i tehnologiju mesa, Beograd
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31011/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.sourceTehnologija mesa
dc.subjectfishen
dc.subjectbreaded productsen
dc.subjectsafetyen
dc.subjectqualityen
dc.subjectribasr
dc.subjectpanirani proizvodisr
dc.subjectbezbednostsr
dc.subjectkvalitetsr
dc.titleQuality of breaded fish products on the marketen
dc.titleKvalitet paniranih proizvoda od ribe na našem tržištusr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dcterms.abstractДокмановић, Марија; Бошковић, Марија; Шарчевић, Данијела; Поповић, Милка; Јањић, Јелена; Ивановић, Јелена; Гламочлија, Наташа; Балтић, Милан Ж.; Квалитет панираних производа од рибе на нашем тржишту; Квалитет панираних производа од рибе на нашем тржишту;
dc.citation.volume56
dc.citation.issue1
dc.citation.spage67
dc.citation.epage74
dc.citation.other56(1): 67-74
dc.citation.rankM51
dc.identifier.doi10.5937/tehmesa1501067J
dc.identifier.fulltexthttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/231/1256.pdf
dc.type.versionpublishedVersion


Dokumenti

Thumbnail

Ovaj dokument se pojavljuje u sledećim kolekcijama

Prikaz osnovnih podataka o dokumentu