Приказ основних података о документу

Uticaj koagulacije, obrade gruša i grude na teksturu somborskog sira

dc.creatorMijačević, Zora
dc.creatorBulajić, Snežana
dc.creatorNiketić, Gordana
dc.creatorKatić, Vera
dc.creatorSelak, Slavica
dc.date.accessioned2020-06-03T13:02:43Z
dc.date.available2020-06-03T13:02:43Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0353-6564
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/447
dc.description.abstractThe traditional cheese-making technique of Somborski cheese has almost remained unchanged over the years in line with local practice and through the long period remained the well-protected family secret. By studying the technological characteristics of Somborski cheese it was established that the main manufacturing phases varied from one written document to another. These differences had a great impact on cheese texture and taste. The aim of the presented study was to research the influence of coagulation time and curd proccessing on texture of Somborski cheese.en
dc.description.abstractProces proizvodnje somborskog sira je bila dobro čuvana tajna u porodici koju je svekrva prenosila snaji. Izučavanjem karakteristika somborskog sira došlo se do nekih osnovnih tehnoloških faza, koje se veoma razlikuju od pisanog izvora do izvora, a značajno utiču na teksturu i ukus sira. U radu je praćen uticaj, dužine koagulacije, obrade gruša i grude na teksturu somborskog sira.sr
dc.publisherUniverzitet u Novom Sadu - Tehnološki fakultet, Novi Sad i Savez hemičara i tehnologa, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourcePrehrambena industrija - mleko i mlečni proizvodi
dc.subjectSomborski cheeseen
dc.subjectcoagulationen
dc.subjectcurd processingen
dc.subjectcheese textureen
dc.subjectsomborski sirsr
dc.subjectkoagulacijasr
dc.subjectobrada gruša i grudesr
dc.subjectteksturasr
dc.titleThe influence of coagulation and curd processing on texture of Somborski cheeseen
dc.titleUticaj koagulacije, obrade gruša i grude na teksturu somborskog sirasr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dcterms.abstractНикетић, Гордана; Булајић, Снежана; Мијачевић, Зора; Катић, Вера; Селак, Славица; Утицај коагулације, обраде груша и груде на текстуру сомборског сира; Утицај коагулације, обраде груша и груде на текстуру сомборског сира;
dc.citation.volume18
dc.citation.issue1-2
dc.citation.spage23
dc.citation.epage25
dc.citation.other18(1-2): 23-25
dc.identifier.fulltexthttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/1566/446.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_447
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу