Приказ основних података о документу

Značaj čula mirisa u senzornoj analizi hrane

dc.creatorBaltić, Milan Ž.
dc.creatorAnđelković, Radivoje
dc.creatorStevanović, Jelka
dc.creatorKarabasil, Nedjeljko
dc.creatorDimitrijević, Mirjana
dc.creatorKilibarda, Nataša
dc.date.accessioned2020-06-03T13:02:47Z
dc.date.available2020-06-03T13:02:47Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0494-9846
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/448
dc.description.abstractThe sense of smell is evolutionally one of the oldest senses and is present in most of the animal species. It has great importance in sensory analysis of food and, as such, is subject to permanent research. Food odor components significantly influence on its acceptability by the consumer. Therefore, the knowledge of the way of functioning of the sense of smell and factors on which it depends, allows for obtaining more quality and reliable results during the sensory analysis of food.en
dc.description.abstractČulo mirisa spada u evolutivno najstarija čula i prisutno je kod većine životinjskih vrsta. Ima veliki značaj u senzornoj analizi hrane i, kao takvo predmet je stalnog istraživanja. Mirisne komponente hrane značajno utiču na njenu prihvatljivost od strane potrošača. Zato, upoznavanje načina funkcionisanja čula mirisa i faktora od kojih ono zavisi, omogućavaju dobijanje kvalitetnijih i pouzdanijih rezultata prilikom senzorne analize hrane.sr
dc.publisherInstitut za higijenu i tehnologiju mesa, Beograd
dc.rightsopenAccess
dc.sourceTehnologija mesa
dc.subjectsense of smellen
dc.subjectcharacteristicsen
dc.subjectsensory analysisen
dc.subjectčulo mirisasr
dc.subjectosobinesr
dc.subjectsenzorna analizasr
dc.titleImportance of the sense of smell in the sensory analysis of fooden
dc.titleZnačaj čula mirisa u senzornoj analizi hranesr
dc.typearticle
dc.rights.licenseARR
dcterms.abstractКарабасил, Неђељко; Стевановић, Јелка; Балтић, Милан Ж.; Aнђелковић, Радивоје; Килибарда, Наташа; Димитријевић, Мирјана; Значај чула мириса у сензорној анализи хране; Значај чула мириса у сензорној анализи хране;
dc.citation.volume48
dc.citation.issue1-2
dc.citation.spage131
dc.citation.epage137
dc.citation.other48(1-2): 131-137
dc.identifier.fulltexthttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/1567/447.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_448
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу