Приказ основних података о документу

Proizvodnja i kvalitet mleka i mesa goveda i ovaca u uslovima održive proizvodnje

dc.creatorJovanović, S.
dc.creatorSavić, Mila
dc.creatorAleksić, S.
dc.creatorŽivković, D.
dc.date.accessioned2020-06-03T13:24:57Z
dc.date.available2020-06-03T13:24:57Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn1450-9156
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/758
dc.description.abstractBasic principles that inform organic livestock production are reviewed in this paper, with special emphasis on milk and meat production in cattle and sheep. Research findings to date are presented on the impact of various management practices, both organic and conventional, as they effect product yield and quality. The importance of incorporating autochnochous breeds into organic milk and meat production systems is particularly emphasized. Additionally, a global overview of organic milk and meat production is given, along with an assessment of opportunities for implementing organic production systems in Serbia.en
dc.description.abstractU radu su prikazani osnovni principi organske proizvodnje u stočarstvu. Posebna pažnja posvećena je proizvodnji mleka i mesa goveda i ovaca. Prikazani su dosadašnji rezultati ispitivanja uticaja različitih uslova gajenja u organskoj i konvencionalnoj proizvodnji na prinos i kvalitet proizvoda. Istaknut je značaj korišćenja autohnonih rasa u organskoj proizvodnji mleka i mesa. Dat je prikaz organske proizvodnje mleka i mesa u svetu, kao i mogućnosti organizovanja organske proizvodnje u našoj zemlji.sr
dc.publisherInstitut za stočarstvo, Beograd
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31085/RS//
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31053/RS//
dc.rightsopenAccess
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceBiotechnology in Animal Husbandry
dc.subjectorganic productionen
dc.subjectmilk qualityen
dc.subjectmeat qualityen
dc.titleProduction standards and the quality of milk and meat products from cattle and sheep raised in sustainable production systemsen
dc.titleProizvodnja i kvalitet mleka i mesa goveda i ovaca u uslovima održive proizvodnjesr
dc.typearticle
dc.rights.licenseBY
dcterms.abstractСавић, Мила; Јовановић, С.; Живковић, Д.; Aлексић, С.; Производња и квалитет млека и меса говеда и оваца у условима одрживе производње; Производња и квалитет млека и меса говеда и оваца у условима одрживе производње;
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage397
dc.citation.epage404
dc.citation.other27(3): 397-404
dc.citation.rankM51
dc.identifier.doi10.2298/BAH1103397J
dc.identifier.fulltexthttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/1300/757.pdf
dc.type.versionpublishedVersion


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу