Приказ основних података о документу

dc.creatorBulajić, Snežana
dc.creatorSavić Radovanović, Radoslava
dc.creatorLedina, Tijana
dc.creatorKovandžić, Marija
dc.creatorĐorđević, Jasna
dc.date.accessioned2023-09-22T09:45:52Z
dc.date.available2023-09-22T09:45:52Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.isbn978-86-83115-50-1
dc.identifier.urihttps://vet-erinar.vet.bg.ac.rs/handle/123456789/3242
dc.description.abstractU radu su, uvažavajući istorijske, antropozoološke, etnološke i etnografske izvore, ali i zanimljive putopise Pirha i Kanica, oduševljenih i svestranih istraživača Srbije prošlih vremena, prikazane činjenice o belom smoku. Koliko nas poznaje sledeće izraze: grušavina, ovčenik, studenica, presipka, izmetilj, jatka, urda (vurda, furda, izvara), bijeno sirenje, presukača, cijeli sir, jomužni sir, sosimas, sirac, škripavac, provara, prlja, jardum, bačovanje, bač, ćehaja, potćehajnik, prićehajnik, iskaruvač, stadnik, komarnik, zagon, prevara, rnza, tiri, brkljača (turil), manarulj, torotan, kjaga i mnoge druge? Cilj rada jeste pokušaj autora da od zaborava otrgne bogato etnografsko i gastronomsko nasleđe belog smoka u srpskim zemljama.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherBeograd : Srpsko veterinarsko društvosr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/inst-2020/200143/RS//sr
dc.rightsopenAccesssr
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.source34. Savetovanje veterinara Srbije, Zlatibor, 07 - 10. septembar 2023sr
dc.subjectSrbijasr
dc.subjectsirarstvosr
dc.subjectistorijasr
dc.titleBeli smoksr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseBYsr
dc.citation.spage456
dc.citation.epage467
dc.description.otherZbornik radova i kratkih sadržajasr
dc.identifier.fulltexthttp://veterinar.vet.bg.ac.rs/bitstream/id/9605/bitstream_9605.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_3242
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

Thumbnail

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу