Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
Meso svinja - proizvodnja i potrošnja / Pork meat - production and consumption
(Banja Luka : PI Veterinary Institute Republic of Srpska „Dr. Vaso Butozan“, 2009)
Укупна производња меса у свету на почетку овог века порасла је на преко 260 милиона тона, а
свињског на преко 100 милиона тона. У укупној производњи меса у свету свињско месо учествује са
близу 40 %. Највећи светски ...
Uticaj selena organskog i neorganskog porekla i različite količine vitamina E na sadržaj selena i masnokiselinski sastav mesa brojlera / Influence of organic and inorganic selenium and different amounts of vitamine E on content selenium and fatty acids in broiler meat
(Banja Luka : PI Veterinary Institute Republic of Srpska „Dr. Vaso Butozan“, 2009)
U radu su ispitivani efekti suplementacije obroka brojlera organskim i neorganskim oblicima selena i
različitim količinama vitamina E na kvalitet mesa i prinos mesa brojlera. Ogled je izveden na ukupno 240
jedinki ...