Search
Now showing items 1-5 of 5
Značaj korišćenja amilaze u ishrani brojlera / Amylase in broilers nutrition
(Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, 2019)
Позитивни ефекти примене ензима у индустрији хране за животиње познати су годинама. Пажња стручне и научне јавности усмерена је на прихватање и масовнију употребу ензима због доказаног ефекта у побољшању хранљиве вредности ...
Effects of purified lignocellulose on health and production results of broilers
(International Scientific Publications, 2020)
Purified lignocellulose represents a pronutritive substance that affects the viscosity of the intestinal content, increases the absorption of nutrients and reduces the number of pathogenic bacteria in the small intestine. ...
Fitobiotici- prirodni stimulatori rasta u hrani za brojlere / Phytobiotics - natural growth stimulators in broiler feed
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2022)
Фитогени додаци храни за животиње (фитобиотици) се дефинишу
као једињења биљног порекла која се користе у исхрани животиња
са циљем унапређења њихове продуктивности путем побољшања
производних резултата животиња, својстава ...
Procena efikasnosti savremenih nutritivnih startegija u borbi protiv mikotoksina / Assessment of the effectiveness of modern nutritional strategies in the fight against mycotoxins
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2021)
Са препознавањем симптома првих микотоксикоза, јавила се тежња за
проналажењем стратегија у борби против штетних ефеката микотоксина. У 21.
веку, потреба за проналажењем мултидисциплинарног и интегрисаног плана у
борби ...
Korišćenje srednjelančanih masnih kiselina u ishrani brojlera u tovu / Use of medium-chain fatty acids in the nutrition of broilers in fattening
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2020)