Преглед Fakultet veterinarske medicine аутора: "Karabasil, Neđeljko"
Приказ резултата 1-11 од 11
-
Campylobacteriosis – food as a source of infection
Dimitrijević, Mirjana; Karabasil, Neđeljko; Đorđević, Vesna; Petrović, Jelena; Petković, Jelena; Teodorović, Vlado (Belgrade : Institute of Meat Hygiene and Technology, 2013) -
Detekcija salmonela vrsta i karakterizacija Salmonella Enteritidis i Salmonella Typhimurium poreklom iz lanca hrane / The detection of Salmonella species and characterisation of Salmonella Enteritidis and Salmonella Typhimurium from food chain
Dmitrić, Marko (Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 2019) -
Factors of importance for successful electrical stunning of pigs
Dokmanović, Marija; Baltić, Milan Ž.; Karabasil, Neđeljko; Glamočlija, Nataša; Pantić, S.; Marković, Radmila; Todorović, Milica (Belgrade : Institute for Animal Husbandry, 2013) -
Important bacterial hazards in pork production
Karabasil, Neđeljko; Dimitrijević, Mirjana; Lakićević, Brankica (Belgrade : Institute of Meat Hygiene and Technology, 2013) -
Kontaktni pododermatitis kod brojlerskih pilića – patološki aspekt / Contact pododermatitis in broiler chickens – pathological aspect
Kureljušić, Branislav; Vićić, Ivan; Bradić, Milijana; Maletić, Jelena; Jezdimirović, Nemanja; Savić, Božidar; Milovanoviić, Bojan; Karabasil, Neđeljko (Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, Sekcija za zoonoze, 2024) -
Mogućnosti izrade proizvoda od mesa kao funkcionalne hrane / Possibilities of creating meat products as functional food
Vasilev, Dragan; Glišić, Marija; Karabasil, Neđeljko; Dimitrijević, Mirjana; Teodorović, Vlado (Banja Luka : Veterinarska Komora Republike Srpske i Društvo Veterinara Republike Srpske, 2017) -
Preventivne i kontrolne mera za smanjenje rizika od Y. enterocolitica na farmama svinja / Preventive and control measures to reduce the risk of Y. enterocolitica on pig farms
Arsić, Miloš; Karabasil, Neđeljko; Nikolić, Sonja; Stojiljkovic, Marija; Stojiljkovic, Marko; Jovanović, Ilija; Marjanović, Vladimir; Petrović, Miloš (Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, Sekcija za zoonoze, 2024) -
Upotreba suspenzije inulina i kolagena kao zamena za čvrsto masno tkivo u proizvodnji fino usitnjenih barenih kobasica / The use of inulin-collagen suspension for the replacement of pork back fat in production of cooked-emulsified sausages
Bajčić, Aleksandar P. (Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2023) -
Uticaj etarskih ulja na odabrane patogene bakterije izolovane u procesu proizvodnje mesa / Effect of essential oils on selected pathogenic bacteria isolated from meat processing
Vidaković Knežević, Suzana L. (Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2022) -
Uticaj infekcije parazitom Toxoplasma gondii na bezbednost mesa svinja u Srbiji / Impact of Toxoplasma gondii infection on the safety of pork in Serbia
Betić, Nikola Z. (Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2023) -
Uticaj različitih začina na kvalitet kobasica u tipu frankfurtera proizvedenih sa smanjenim sadržajem nitrita / Influence of different spices on the quality of frankfurter type sausages produced with reduced nitrite content
Mićović, Nathalie S. (Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2022)