Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Bakterije mlečne kiseline u mlevenom mesu svinja kontaminiranom Salmonella spp sa dodatkom etarskog ulja timjana (Thymus vulgaris) pakovanom u vakuum
(25. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (BiH) - Zbornik sažetaka, 2020)
Током 15 дана праћен је број Salmonella spp, ентеробактерија, укупног броја аеробих бактерија и бактерија млечне киселине у млевеном месу свиња експериментално контамираног Salmonella spp (10 CFU/g) у које су додате ...
Učestalost nabavke i potrošnje mesa u domaćinstvima
(25. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (BiH) - Zbornik sažetaka, 2020)
Један од начина на који могу dа се добију подаци о потрошњи меса су и анкете, а резултати на такве анкете односе се на потрошњу меса у домаћинствима у Бањалучкој регији. Месо свиња у исхрани испитаници користе једном до ...
Uticaj inulin gel emulzije biljnih ulja na parametre boje suvih fermentisanih kobasica sa smanjenim sadržajem masti
(25. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (BiH) - Zbornik sažetaka, 2020)
Ферментисане суве кобасице су вредни производи од меса које се произвоdе традиционалном технологијом, са високим садржајем масти (око 40-50%) која је виdљива у нарезаном производу. Поред значајне технолошке функције, маст ...