Претраживање
Приказ резултата 1-8 од 8
Mikrobiološka ispravnost hrane životinjskog porekla u ugostiteljskim objektima na području Beograda
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2022)
Храна животињског порекла може да буде контаминирана патогеним бактеријама. Микроорганизми у храни могу да изазову инфекције или интоксикацијe токсинима, који су продукт њиховог метаболизма. Микроорганизми у намирницама ...
Monitoring of antimicrobial resistance under directive 2020/1729 in EU countries
(University of Novi Sad, Faculty of Agriculture, 2022)
Monitoring of antimicrobial resistance is mandatory in all EU member states
and is carried out according to the Decision of the European Commission No.
2020/1729. Member states are required to test annually the resistance ...
Karakteristike izolata Pseudomonas spp. iz hrane životinjskog porekla
(Srpsko veterinarsko društvo, Beograd, 2020)
Pсеудомонaс спп. се као убиквитарни микроорганизам налази у спољашњој средини и сировом материјалу као контаминент. Из млека и меса су најчешће изоловани P.aеруgиносa и P.флуоресценс, али и P.путидa, P.фрagи, P.цоцхории и ...
Findings L. Monocytogenes and antimicrobial sensitivity during the period 2020-2022 / Nalaz L. Monocytogenes i antimikrobna osetljivost tokom perioda 2020-2022
(Banja Luka : Veterinarska komora Republike Srpske, 2022)
Since the late years of the 20th century, listeriosis has been considered a
major public health concern. In the past years, Listeria monocytogenes has
been connected to more outbreaks of food-borne disease in humans with ...
Mikroorganizmi kvara hrane / Spoilage microorganisms in food
(Ветеринарска комора Републике Српске, 2020)
Производња хране представља значајну привредну делатност и улогу у
снабдевању становништва животним намирницама, док квар хране има за
последицу велике економске губитке услед одбацивања хране као
неупотребљиве за исхрану ...
Organska proizvodnja i visokokvalitetna hrana / Organic production and high quality food
(Ветеринарска комора Републике Српске, 2020)
Органска пољопривреда је интегрисани систем производње хране високог
квалитета која се заснива на најбољим еколошким праксама, које су
друштвено прихватљиве и економски исплативе. Овакав вид производња
представља ...
Characteristics of Pseudomonas spp. isolated from food of animal origin
(University of Belgrade, 2021)
Pseudomonas spp.as ubiquitous microorganism is often found in environmental raw materials as a
contaminant. P. aeruginosa and P. fluorescens but also P. putida, P. fragi and P. cochorii may be
isolated from milk and meet. ...
Organska poljoprivreda i visokokvalitetna hrana u Republici Srpskoj / Organic production and high quality food in the Republic of Srpska
(26. Godišnje Savetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske, 2021)
Пољопривреда са производњом хране је једна од најважнијих стратешких грана
привреде која има за циљ производњу и снабдевање становништва квалитетном и
безбедном храном. Oрганскa пољопривредa и производњa хране датира ...