Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Uticaj upotrebe izoflavona u ishrani na proizvodne rezultate i biološke parametre brojlera
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 2020)
Izoflavoni su difenolična jedinjenja male molekulske mase koja spadaju u grupu fitoestrogena i mogu se naći u različitim biljkama, naročito iz familije Fabaceae. Jedan od glavnih izoflavona prisutnih u soji je genistin, ...
Primena molekularnih metoda u dijagnostici bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Republike Srbije i njihov značaj u proceni epizootiološke situacije
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 2020)
Bolest kvrgave kože (BKK) ili nodularni dermatitis (engl. Lumpy skin disease - LSD) jeekonomski važna virusna bolest goveda koja je juna meseca 2016. godine prvi put registrovanana teritoriji R. Srbije. Cilj ove doktorske ...
Koncept kontrole Listeria monocytogenes u pogonu za preradu mesa uz upotrebu sekvenciranja kompletnog genoma u cilju postizanja bezbednosti hrane
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 2020)
L.monocytogenes, fakultativni intracelularni patogen, je široko rasprostranjena u razliĉitoj sveţoj i preraĊenoj hrani. Ovaj patogen je uzroĉnik listerioze, retkog ali ozbiljnog oboljenja ljudi i ţivotinja, izazvanog ...