Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-10 od 24
Synthesis and crystal structure of 1,2,3,4-tetrahydro-9-aminoacridine tetrachlorozincate(II) monohydrate
(Belgrade : Institute of Technical Sciences of SASA, 2010)
In the reaction of ZnCl2 with tacrine hydrochloride in water novel tetracoordinated
(C13H15N2)2[ZnCl4].H2O complex has been obtained and characterized by elemental analysis,
molar conductivity and X-ray analysis. The ...
Ispitivanje bakteriološkog statusa ćevapčića na beogradskom tržištu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Usitnjeno oblikovano meso se u promet, najčešće, stavlja u obliku ćevapčića i pljeskavica, ređe uštipaka. Usitnjeno oblikovano meso, s obzirom na način pripreme i dodavanje začina, je često opterećeno velikim brojme ...
Upotreba organskog oblika selena u cilju proizvodnje funkcionalne hrane / Using organic selenium to produce functional food
(XVII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2010 / 17th International conference Krmiva 2010, Opatija, Croatia, June 7 - 9, 2010, 2010)
Dirofilarioza pasa i macaka, specificnosti i dileme
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Protokol neurološkog pregleda malih životinja – kako najjednostavnije doći do dijagnoze
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Ekg za jedan dan (Workshop)
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Protruzija diska u nivou L3-L4 kod psa - prikaz slučaja
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Koncept dinamičkog sistema bezbednosti u kontroli tradicionalnih sireva
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Sirevi proizvedeni od sirovog mleka nose mikrobiološki rizik po zdravlje potrošača. U radu je dat prikaz modela dinamičkog sistema bezbednosti kroz proces proizbodnje tradicionalnog somborskog sira i kačkavalja, oslanjajući ...
Probiotici: istina, zabluda ili marketing
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Na pravilan način formulisani probiotski proizvod ne predstavlja rizik po potrošača, a dodatno ima potencijal da promoviše zdravstveni efekat. Jednom kada su prepoznati i identifikovani korisni efekti probiotski formulisanih ...
Tradicionalni proizvodi od mesa u duhu dobre proizvođačke prakse / Traditional meat production and products as the example of good manufacturing practice
(Srpsko veterinarsko društvo, 2010)
Priroda je, konfiguracijom zemljišta, njegovom pedološkom strukturom i klimom omogućila Srbiji da ima velike i raznolike mogućnosti poljoprivredne proizvodnje. U toj proizvodnji stočarstvo ima posebnu ulogu, s obzirom na ...