Pretraživanje
Prikaz rezultata 1-10 od 30
Synthesis and crystal structure of 1,2,3,4-tetrahydro-9-aminoacridine tetrachlorozincate(II) monohydrate
(Belgrade : Institute of Technical Sciences of SASA, 2010)
In the reaction of ZnCl2 with tacrine hydrochloride in water novel tetracoordinated
(C13H15N2)2[ZnCl4].H2O complex has been obtained and characterized by elemental analysis,
molar conductivity and X-ray analysis. The ...
Upotreba organskog oblika selena u cilju proizvodnje funkcionalne hrane / Using organic selenium to produce functional food
(XVII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2010 / 17th International conference Krmiva 2010, Opatija, Croatia, June 7 - 9, 2010, 2010)
Ispitivanje bakteriološkog statusa ćevapčića na beogradskom tržištu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Usitnjeno oblikovano meso se u promet, najčešće, stavlja u obliku ćevapčića i pljeskavica, ređe uštipaka. Usitnjeno oblikovano meso, s obzirom na način pripreme i dodavanje začina, je često opterećeno velikim brojme ...
Verminous arteritis of the cranial mesenteric artery of horses: the role of arterial smooth muscle cells
(Elsevier Sci Ltd, Oxford, 2010)
Značaj kućnih grinja u kliničkoj praksi malih životinja
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Ispitivanje odabranih hemijskih parametara kvaliteta usitnjenog oblikovanog mesa na beogradskom tržištu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Kvalitet, odnosno hemijski parametri kvaliteta usitnjenog oblikovanog mesa uslovljeni su izborom sirovine za njegovu pripremu. Stoga je Pravilnikom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa za usitnjeno oblikovano ...
Limfom mačaka – prikaz slučaja
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Ehokardiografija mesojeda
(Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, 2010)
Tradicionalna proizvodnja sira-zahtev kvaliteta i bezbednosti hrane
(Beograd : Srpsko veterinarsko društvo, 2010)
Meso u tradicionalnoj srpskoj kuhinji
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Upotreba mesa u tradicionalnoj srpskoj kuhinji može vremenski da se podeli u tri perioda. Prvi period je vreme od doseljavanja Slovena na Balkan, pa do početka 19. veka. Tradicionalna srpska kuhinja 19. i prve polovine 20. ...