Претраживање
Приказ резултата 1-5 од 5
Ispitivanje bakteriološkog statusa ćevapčića na beogradskom tržištu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Usitnjeno oblikovano meso se u promet, najčešće, stavlja u obliku ćevapčića i pljeskavica, ređe uštipaka. Usitnjeno oblikovano meso, s obzirom na način pripreme i dodavanje začina, je često opterećeno velikim brojme ...
Selen - od biotehnologije do funkcionalne hrane
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Količina selena u namirnicama životinjskog porekla najviše zavisi od količine selena koju domaće životinje unose hranom. Selen se može dodati hrani za životinje u neorganskom (selenit) ili organskom obliku (selenizirani ...
Ispitivanje bakteriološkog statusa trupova goveda u jednom izvoznom objektu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Kontaminacija trupova goveda različitim vrstama bakterija od kojih neke mogu da predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi je neminovnost. Nivo kontaminacije trupova zavisi od brojnih činilaca u čitavom lancu proizvodnje ...
Ispitivanje odabranih hemijskih parametara kvaliteta usitnjenog oblikovanog mesa na beogradskom tržištu
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Kvalitet, odnosno hemijski parametri kvaliteta usitnjenog oblikovanog mesa uslovljeni su izborom sirovine za njegovu pripremu. Stoga je Pravilnikom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa za usitnjeno oblikovano ...
Meso u tradicionalnoj srpskoj kuhinji
(Beograd : Fakultet veterinarske medicine, 2010)
Upotreba mesa u tradicionalnoj srpskoj kuhinji može vremenski da se podeli u tri perioda. Prvi period je vreme od doseljavanja Slovena na Balkan, pa do početka 19. veka. Tradicionalna srpska kuhinja 19. i prve polovine 20. ...